Alle dagen feest…

Danielle Ducheine, dat ben ik dus, was als kind al een creatieve duizendpoot. Spelen kon ik als de beste. Knutselen, schilderen en kleuren. Leven in een fantasiewereld met als hoogtepunt mijn verjaardag.

Nooit volwassen

Op de middelbare school zij mijn Aardrijkskunde leraar al, Ducheine jij wordt nooit volwassen! Ik werd dolgelukkig van de kleuren van Oilily en leukte agenda en aantekeningen op met kleurtjes en tekeningen.

 En zo ontstond Puk Art.

Deze liefde voor het creëren van dingen kwam tijdens mijn studie tot uiting in het ontwerp van een huislogo en schilderen van mijn vriendjes kamer in alle kleuren van de regenboog.

Het begon op de kinderkamers van onze dochters. Mijn naïeve stijl vol fantasie werd een hit. In de tien daaropvolgende jaren verkocht ik ruim 1500 kunstwerken! Olifanten en Giraffen zweefden in ballonnen door de lucht. Koeien, schapen en varkens zaten gezamenlijk in de bolderkar. In de fantasiewereld van Puk Art. (kunst voor de Pukjes) kon alles.

Ik gaf van schilderworkshops en kinderfeestjes in eigen atelier en workshops op scholen of bij bedrijven.

Op basis van mijn eigen unieke ontwikkelde Puk Art schilderstijl heel veel ontwerpopdrachten gekregen voor behang en kinderkamer accessoires, bolderkarren, melamine servies, geboorte- en felicitatie kaarten, social sofa’s en een eigen babykleertjes lijn onder de naam la ducheine design.

Nu 18 jaar verder is Puk Art echt volwassen geworden en durft Danielle Ducheine het aan om onder eigen naam verder te gaan. pukart.nl blijft voortbestaan en de feestelijke produkten lijn blijft vrolijk doorgroeien. Maar het werd hoog tijd de navelstreng door te knippen.

 

Naast verkoop van schilderijen kwamen er geboortekaartjes, babykleding, kinderkamer behang en accessoires, ge-Puk-te-bolderkarren, melanine servies en diverse kaarten.

Het merk Puk Art.

Dit alles was in opdracht voor bedrijven die vrolijk en blij werden van de stijl van Puk Art. Dus hoe gaaf zou het zijn als ik naast mijn kleurrijke kunstwerken zelf ook producten zou gaan ontwikkelen. En dan producten die te maken hebben met dat feestje, die verjaardag, dat hoogtepunt wat ieder jaar weer terugkomt. Want het klinkt cliché maar het is toch echt zo dat je zelf je eigen slingers moet ophangen en dat het eigenlijk alle dagen feest zou moeten zijn.

Ontwerp in opdracht

Natuurlijk ontwerp ik naast mijn eigen kunst en collectie ook nog steeds in opdracht. Zo heb ik samen met kunstenares Karen de Bondt een gigantisch kunstwerk gemaakt voor Kom in de Kas. Samen met Hellen Nijdam kleurrijke inspiratiekaarten ontworpen uitgegeven door de Uitgeverij Koppenhol. Op basis van kindertekeningen van scholen in de Bommelerwaard 2 Social Sofa’s ontworpen. Street art gemaakt voor Kunst Kiezel en Klei. En voor het Cultuurfestival Bommelerwaard een fantasiewereld gemaakt op glas voor de Albert Heijn.

 

Schilderijen van Daniëlle Ducheine

In dat opzicht ben ik net een raket die altijd terugkeert naar het basisstation en dat is natuurlijk waar alle creativiteit begonnen is HET SCHILDEREN. Dat voelt voor mij als het ultieme thuiskomen.

Mijn ontwerpen en producten komen voort uit het creatieve proces waarin schilderen de basis is. Ik maak wat ik mooi vind en waar ik blij van word. Zo kan ik gelukkig worden van een gezaaid bloemenveld met verrassende nieuwe kleurrijke bloemen die tevoorschijn komen, of een mooi interieur, van kleuren op de muur en een opgeruimd huis. Gelukkig met mijn man, drie knappe dochters en onze hond Bubbels. Maar het gelukkigst word ik van het creëren en dan met een vleug fantasie en een dikke knipoog, want ik word tenslotte nooit volwassen.

Ik ben gefascineerd door mensenlijk schoon, non verbale communicatie en dan vooral de uitstraling en de ziel via de ogen. Wat mijn werk uniek maakt is het gevoel voor kleuren combinaties en lef om verschillende materialen te gebruiken.

Kunst is de plek waar nog niemand geweest is. Niets hoeft te zijn zoals je het verwacht. De perfectie van imperfectie omdat iedereen en alles gewoon uniek is.

En daarom is het bij ons ook Alle dagen feest!