@Puk Danielle

Danielle Ducheine (Utrecht, 14 November 1970) een enthousiast meisje die graag in een kleurrijke fantasiewereld leefde. Danielle hield zich graag bezig met knutselen, tekenen en schilderen, spelletjes en buitenspelen met vrienden en vriendinnen.

 Levensloop

Danielle Ducheine behaalde de havo-diploma op RSG Broklede in Breukelen en deed vier en een half jaar lang de opleiding Toegepaste Huishoudwetenschappen (tegenwoordig Facility Management) in Wagening. Daarnaast was zij actief lid van de Wageningse studentenvereniging Ceres. In het derde jaar heeft Danielle stage gelopen bij Lavold Schoonmaak in Amsterdam en daarna ging ze voor haar tweede stage naar het Cikini Hospital in Jakarta (Indonesie). In 1994 studeerde ze af aan Diedenoort na verdediging van haar scriptie kleurgebruik in kantoorruimten.

 

Er volgde verschillende uitzendbaantjes. Vervolgens is ze 9 jaar werkzaam geweest bij Universiteit Nyenrode in Breukelen. Vanaf evenementen coördinator, programma assistent tot General Manager Hotel Nyenrode. Tijdens dit laatste heeft Danielle ook het Young management Program met goed gevolg afgelegd.

 

Een huwelijk, de geboorte van 3 prachtige dochters en verlies van haar zus en moeder hebben allemaal bijgedragen in haar gevoel van blijdschap en verdriet. Gelukkig is het glas altijd half vol.

In deze tijd had Danielle Nyenrode verruilt voor een gewaagde stap in de kunst en het creatief ondernemen onder de naam Puk Art.

Puk Art.

Naast de bekende Puk Art. levendige ruim 1300 schilderijen voor de baby en kinderkamer heeft Danielle ontwerpen en illustraties gemaakt voor o.a. Coming Kids, Puk Design, YohoCards, Active kids en Stylepoint.

Onder de vlag van Puk Design heeft Danielle 2 jaar lang een aantal collecties babykleding mogen ontwerpen voor Lunter Textiel in Bolsward.

 

Tegenwoordig produceert Puk Art veel producten onder eigen label of in combinatie met derden. Deze producten liggen allen in het verlengde van de basis van Puk Art. De kinderkunst en de kracht en motto van Danielle zelf: je moet tenslotte je eigen slingers ophangen.

 

Van stoffen verjaardagslingers samen met mijneigenslinger.nl tot aan verjaardagskalenders, planners en uitnodigingen voor kinderfeestjes, je kan ze allemaal vinden op www.pukart.nl. Daarnaast is de hele collectie ook te vinden op www.bol.com.

 

Kaartje2go

Puk Art. illustreert sinds begin 2015 voor Kaartje2go.

https://www.kaartje2go.nl/kaartenwinkel/Puk_Art?sk_id=5038

 

Ontwerp Opdrachten

In 2014 heeft Danielle Ducheine samen met kunstenares Karen de Bondt een gigantisch kunstwerk gemaakt voor de kunstkiezel en klei.

Samen met Medium Hellen Nijdam heeft zij in 2016 kleurrijke inspiratiekaarten ontworpen. Het behaalde doel was dat Uitgeverij Koppenhol de kaarten in productie en assortiment heeft genomen.

Zo ontwierp zij in 2016 op basis van kindertekeningen van de school in Nieuwaal een Social Sofa voor het dorp Nieuwaal zelf. In september 2017 is het ontwerp gemaakt met kindertekeningen van de klassen 7/8 van de school in Kerkwijk voor hun eigen social sofa die 26 januari 2018 onthuld is.

LaDucheineDesign

Op basis van het illustreren voor Kaartje2go kwamen er steeds meer vragen uit het bedrijfsleven om vertalingen van woord naar beeld te maken. Als beelddenkster ontdekte Danielle dat op het moment iemand met een vraag of verhaal kwam er meteen een helder plaatje in haar hoofd ontstond. Zo is begin 2017 naast Puk Art. www.laducheinedesign.nl  ontstaan en wordt er nog steeds hard aan gewerkt deze poot verder uit te bouwen.

 

Schilderijen

Naast Puk Art. en LaDucheineDesign schildert Danielle Ducheine sinds medio 2017 onder eigen naam met een kleurrijke knipoog naar de grote meesters van de wereld. Alle schilderijen zijn terug te vinden op beide websites.

 

Danielle is iemand die positief, creatief, en vooral fantasierijk in het leven staat en daardoor haar passie voor de kunst, creëren en het ondernemerschap heeft kunnen ontwikkelen. Ook haar gezinsleven op aarde en in de ongeziene wereld heeft haar veel geleerd over hoe je kan bijdragen tot een kleurrijkere wereld. 

 In januari 2017 is ze gestart met de opleiding voor illustratief ontwerpen.  

daanvindikleuk

Hipperd - Puk Art.