@Puk alias Danielle Ducheine

De artiest en kunstenares achter Puk Art. is de autodidact Danielle Ducheine. In 2003 heeft zij ervoor gekozen onder de naam Puk Art. te werk te gaan. Puk Art. is voornamelijk gericht op baby’s en kinderen. Al haar ontworpen producten worden dan ook onder de naam Puk Art. geproduceerd.

Zo’n kleurrijke persoonlijkheid als Daniëlle Ducheine (alias @Puk) zelf is zo kleurrijk zijn ook al haar producten……..van kaarten, kalenders tot schilderijen in formaten van klein tot de groten der aarde.

Ontwerp Opdrachten

Naast de bekende Puk Art. levendige schilderijen voor baby’s, pukkies en ukkies heeft Puk ontwerpen en illustraties gemaakt voor o.a. Coming Kids, Puk Design, YohoCards, Active kids en Stylepoint.

In 2014 heeft Danielle Ducheine samen met Karen de Bondt een gigantisch kunstwerk gemaakt voor de kunstkiezel en klei.

Zo ontwierp zij in 2016 op basis van kindertekeningen van de school in Nieuwaal een Social Sofa voor het dorp Nieuwaal zelf. In september 2017 is het ontwerp gemaakt met kindertekeningen van de klassen 7/8 van de school in kerkwijk voor hun eigen social sofa die voor het eind van 2017 zal worden onthuld.

@Puk en nog meer…..

Danielle Ducheine illustreert onder Puk Art. label voor LiefLeukenEigen en Kaartje2go. En onder LaDucheineDesign voor particulieren en bedrijven. Samen met Hellen Nijdam heeft zij inspiratiekaarten ontworpen.

Naast ontwerp en illustraties heeft Puk haar eigen kleurrijke verjaardagskalenders en samen met MijnEigenSlinger.nl stoffen Slingers Stoer en Vrolijk ontworpen.

In Januari 2016 is het assortiment aangevuld met een 18 tal uitnodigingskaarten voor kinderfeestjes en eind juli 2016 kwam is de unieke familieplanner gelanceerd.

En Puk staat niet stil….. en Danielle Ducheine ook niet……

Sinds november 2017 schildert Danielle Ducheine onder haar eigen naam schilderijen in haar eigen stijl gebaseerd op het werk van de groten der aarde die haar qua kleur en vorm als klein meisje al inspireerde.

Te denken valt aan Appel,  Dali, Corneille, Vermeer, van Gogh etc. Belangrijk element is uiteraard een eigen kleurrijke Ducheine twist. ‘Ideeën opdoen is heel goed, maar je moet er altijd je eigen draai aangeven’.

Het werk van Danielle Ducheine staat dan ook bekend om haar frisse kleuren en vrolijke uitstraling en is terug te vinden onder schilderijen op deze site maar ook op www.laducheinedesign.nl

 

daanvindikleuk

Hipperd - Puk Art.